ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κίνα - κακοποίηση ζώων σε εκατοντάδες ζωολογικούς κήπους

Δημοσίευση 30 Δεκεμβρίου 2010, 10:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κίνα - κακοποίηση ζώων σε εκατοντάδες ζωολογικούς κήπους
Facebook Twitter Whatsapp

Τις άδειες από επτά ζωολογικούς κήπους αφαίρεσαν οι κινεζικές Αρχές, σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος στα αμέτρητα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Τις άδειες από επτά ζωολογικούς κήπους αφαίρεσαν οι κινεζικές Αρχές, σε μια προσπάθεια να βάλουν τέλος στα αμέτρητα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Οι κυρώσεις επεβλήθησαν δυο μήνες μετά το τελεσίγραφο που έστειλε η κυβέρνηση προς τις τοπικές Αρχές, ζητώντας να απαγορεύσουν τις παραστάσεις με ζώα στους ζωολογικούς κήπους και να θεσπίσουν κανόνες για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου AFP, το τελευταίο δίμηνο έξι ομάδες επιθεωρητών «έκαναν έφοδο» σε 500 πάρκα στην Κίνα και διαπίστωσαν σωρεία παραβιάσεων, όπως για παράδειγμα παράνομο εμπόριο ζώων ή τραυματισμούς επισκεπτών.

Όπως επισημαίνεται στο πόρισμα των επιθεωρητών μάλιστα, «από τις έρευνες προέκυψε ότι οι παραστάσεις με ζώα συχνά είχαν ως αποτέλεσμα την βίαιη κακοποίησή τους».

«Τόσο η ασφάλεια των σπάνιων ειδών όσο και η ασφάλεια του κοινού απειλούνται από την κακή διαχείριση», υπογραμμίζεται στο πόρισμα.

Στην Κίνα υπάρχουν περίπου 700 ζωολογικοί κήποι, τσίρκο και πάρκα που παρουσιάζουν παραστάσεις με ζώα προσελκύοντας 150 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Οι φιλόζωοι και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις διαμαρτύρονται εδώ και πολλά χρόνια για την εκμετάλλευση των ζώων, καταγγέλλοντας ότι οι εκπαιδευτές τα χτυπούν με μαστίγια και άλλα αντικείμενα προκειμένου να μάθουν το show και να κάνουν πράγματα που είναι ενάντια στη φύση τους.

Η αφαίρεση άδειας και οι αιφνίδιοι έλεγχοι χαρακτηρίστηκαν «θετικό βήμα», ωστόσο χρειάζονται αυστηρά μέτρα και μηχανισμοί επίβλεψης για να διασφαλιστεί η προστασία και οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr