ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καλή χρονιά, με απελευθερώσεις!

Δημοσίευση 31 Δεκεμβρίου 2010, 14:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καλή χρονιά, με απελευθερώσεις!
Facebook Twitter Whatsapp

Έφτασε στην ΑΝΙΜΑ δύο ημερών μόλις νεογέννητο, το δεύτερο μέσα σε δυο χρόνια θηλυκό ελαφάκι που η οργάνωση καλείται να μεγαλώσει.

Έφτασε στην ΑΝΙΜΑ δύο ημερών μόλις νεογέννητο, το δεύτερο μέσα σε δυο χρόνια θηλυκό ελαφάκι που η οργάνωση καλείται να μεγαλώσει.

Βρέθηκε στην Πάρνηθα από τους φύλακες του Δρυμού, με τραύμα στο κεφάλι και φοβερά αφυδατωμένο.

Σήμερα, είναι ελεύθερο πλέον στον Εθνικό Δρυμό και πιθανότατα θα έχει ήδη ενταχθεί σε κάποια ομάδα θηλυκών.

Η μικρή έμεινε τους πρώτους μήνες της ζωής της σε χώρο ευθύνης της ΑΝΙΜΑ και έχοντας επαφή αποκλειστικά με ένα μόνο πρόσωπο, που είχε αναλάβει την ανατροφή της.

Αφού κατανάλωσε πολλά λίτρα κατσικίσιου γάλακτος κι άρχισε να τρώει ξηρά τροφή, μεταφέρθηκε σε περιφραγμένο χώρο στις παρυφές του Δρυμού, όπου παρέμεινε όσον καιρό χρειάστηκε, τρώγοντας κλαριά, φύλλα, καρπούς και χώμα, όπως κάνουν όλα τα ελάφια στη φύση.

Απελευθερώθηκε στον πυρήνα του Δρυμού, παρουσία εκπροσώπων του Δασαρχείου και του Φορέα Διαχείρισης και με την ιατρική επίβλεψη του συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ,  κτηνιάτρου κ. Χρήστου Κτενά.

Στην επιτυχία του εγχειρήματος βοήθησαν με τις συμβουλές τους η Kindra Mammone του CLAWS (N. Carolina) και η Mac Mercedes του PAWS (S. Carolina), που χειρίζονται πάνω από πενήντα ελάφια τον χρόνο η καθεμιά.

Καθοριστική δε στάθηκε η συμπαράσταση από μέλη του ΕΔΑΣΑ, που υποστήριξαν την οργάνωση σε μεταφορές νερού και τροφής όσον καιρό το ελαφάκι παρέμεινε στον περιφραγμένο χώρο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr