ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νότια Κορέα: νέοι νόμοι κατά της παράνομης φαλαινοθηρίας

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2011, 11:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νότια Κορέα: νέοι νόμοι κατά της παράνομης φαλαινοθηρίας
Facebook Twitter Whatsapp

Τη μάχη ενάντια στην παράνομη φαλαινοθηρία εντείνει η Νότια Κορέα, με τη θέσπιση νέων νόμων.

Τη μάχη ενάντια στην παράνομη φαλαινοθηρία εντείνει η Νότια Κορέα, με τη θέσπιση νέων νόμων.

Αν και η εμπορική φαλαινοθηρία απαγορεύεται στη Νότια Κορέα, το εμπόριο φαλαινών που βρίσκονται νεκρές από τους ψαράδες επιτρέπεται.

Με βάση τους νέους νόμους, σε περίπτωση που βρουν νεκρές φάλαινες στα δίχτυα τους ή φάλαινες που έχουν ξεβραστεί στην ακτή, οι αλιείς θα πρέπει να αναφέρουν αμέσως το περιστατικό στις αρμόδιες Αρχές.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να θεσπίσει αυστηρότερη νομοθεσία ελήφθη έπειτα από τις έντονες πιέσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων που υποστηρίζουν ότι οι ψαράδες εκμεταλλεύονται τα «παραθυράκια» στους νόμους.

Με τις μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν, οι αρμόδιες Αρχές θα εξετάζουν δείγματα από όλες τις νεκρές φάλαινες, ενώ το κρέας τους θα διατίθεται στην αγορά μόνο εφόσον διενεργηθεί έρευνα σχετικά με τα αίτια θανάτου του ζώου.

Οι ψαράδες που πιάνουν στα δίχτυα τους νεκρές φάλαινες θα μπορούν να επεξεργαστούν και να πουλήσουν το κρέας τους μόνο σε ειδικές κρατικές εγκαταστάσεις.

«Οι νέοι νόμοι έχουν στόχο την καταπολέμηση της παράνομης φαλαινοθηρίας στη χώρα», τόνισε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας της Νότιας Κορέας.

«Όταν τα νέα μέτρα τεθούν σε ισχύ, η Νότια Κορέα θα μπορέσει να θέσει τις βάσεις για μηχανισμούς εποπτείας των θαλάσσιων φυσικών πόρων στη Χερσόνησο της Κορέας», προσέθεσ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr