ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μεγάλο ενδιαφέρον για φωτοβολταϊκά στην Κρήτη

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2011, 09:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μεγάλο ενδιαφέρον για φωτοβολταϊκά στην Κρήτη
Facebook Twitter Whatsapp

 

Από τα...ξημερώματα έχουν κατασκηνώσει έξω από τη ΔΕΗ καταναλωτές αφού ξεκίνησε σήμερα 10 Ιανουαρίου, η υποβολή αιτήσεων από ιδιώτες και μικρούς επιχειρηματίες, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων σε δώματα και στέγες κτιρίων.

 

Από τα...ξημερώματα έχουν κατασκηνώσει έξω από τη ΔΕΗ καταναλωτές αφού ξεκίνησε σήμερα 10 Ιανουαρίου, η υποβολή αιτήσεων από ιδιώτες και μικρούς επιχειρηματίες, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων σε δώματα και στέγες κτιρίων.

Στις υπηρεσίες της ΔΕΗ όλης της Κρήτης και ειδικά στο Τσαλικάνι στο Ηράκλειο από το πρωί έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο καθώς το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και όλοι προσδοκούν να βγάλουν ένα επιπλέον...εισόδημα. Ορισμένοι πάντως επιτήδειοι μοίραζαν...λίστες με δικούς τους που δήθεν είχαν σειρά προτεραιότητας!

Ωστόσο, για να διευκολυνθεί η διαδικασία και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού, έχει αποφασιστεί να υπάρξει «πλαφόν» στον αριθμό των αιτήσεων που θα γίνονται δεκτές καθημερινά.

Που υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις ανά νομό

Ηράκλειο: ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 14, ΤΣΑΛΙΚΑΚΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΤΗΛ. 2810 314700-9

Χανιά & Γαύδος: ΛΙΜΝΗ ΤΣΟΝΤΟΥ, ΜΟΥΡΝΙΕΣ, ΧΑΝΙΑ, ΤΗΛ. 28210 48200

Ρέθυμνο: Κ. ΠΑΠΑ∆ΑΚΗ 17, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΤΗΛ. 28310 29494

Λασίθι: ΛΑΤΟΥΣ 5, ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΗΛ. 28410 22239, 28410 25353

Όπως ανέφερε στα Χανιώτικα Νέα ο διευθυντής της ΔΕΗ Χανίων, Μανώλης Κουφάκης, για την υποβολή μιας αίτησης «θα πρέπει να έρχεται ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της οικοδομής ή σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος μπορεί να εξουσιοδοτήσει κάποιον άλλο, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, για να υποβάλλει για λογαριασμό του την αίτηση».

«Σε πρώτη φάση με την κατάθεση της αιτήσεως θα γίνεται από εμάς έλεγχος της πληρότητας του φακέλου και μετά -αν υπάρχει πρόβλημα- θα το γνωστοποιούμε με επιστολή στον πελάτη», σημείωσε ο κ. Κουφάκης και πρόσθεσε ότι, όπως διαφαίνεται από τις εκτιμήσεις που έχουν γίνει, όλες οι αιτήσεις, που οι φάκελοί τους θα είναι πλήρεις, θα ικανοποιηθούν σε πρώτη φάση.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο «Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις», το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως το 2019, έχουν δικαίωμα ένταξης και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως σχολεία, Νηπιαγωγεία, Νοσοκομεία κ.λπ.

Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ), μετά τη διερεύνηση που έγινε για διαθέσιμα υπόλοιπα ισχύος στον ηλεκτρικό χώρο κάθε νησιού, η εφαρμογή του Ειδικού Προγράμματος θα ξεκινήσει την 10η Ιανουαρίου 2011, σε εφαρμογή της 1251/2010 απόφασης της ΡΑΕ. Οι αιτήσεις ένταξης στο ειδικό πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές από τις κατά τόπου περιοχές της ΔΕΗ Α.Ε., αλλά προσφορές σύνδεσης θα δίνονται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο περιθώριο ισχύος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των αιτημάτων σύνδεσης θα παρέχονται από τις αρμόδιες Περιοχές.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr