ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο νέος γγ του ΥΠΕΚΑ

Δημοσίευση 15 Μαρτίου 2011, 12:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο νέος γγ του ΥΠΕΚΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ορίστηκε ο Άρης Αλεξόπουλος, ανακοινώθηκε σήμερα.

Νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ορίστηκε ο Άρης Αλεξόπουλος, ανακοινώθηκε σήμερα.

O Άρης Αλεξόπουλος είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο αντικείμενο "Πολιτική Ανάλυση" και παράλληλα διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Σπούδασε Φυσική (1982-87) και Οικονομικά (1988-90) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών διπλωμάτων του Πανεπιστημίου του Southampton της Μεγάλης Βρετανίας στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση (1991) και στα Οικονομικά και την Οικονομετρία (1992), καθώς και Διδακτορικού Διπλώματος στην Πολιτική Επιστήμη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας (2000).

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, τα τρέχοντα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εκτείνονται στις γνωστικές περιοχές της ανάλυσης δημοσίων πολιτικών, της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους.

Στον δημόσιο τομέα έχει εργαστεί ως σύμβουλος αναδιοργάνωσης δημοσίων οργανισμών, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεταρρυθμιστικών πολιτικών και ως αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων. Στον ιδιωτικό τομέα έχει εμπειρία σε συμβουλευτικά έργα στον τομέα κατάρτισης επιχειρησιακών σχεδίων και μελέτης χρηματοδότησης επενδύσεων.

Έχει διατελέσει μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ), του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (Ε.Κ.Ε.Μ.) του ΥΠ.ΕΞ, καθώς και του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) και αναπτύσσει συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά έντυπα Πολιτικής Επιστήμης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις