ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αιολικό πάρκο δυναμικότητας 38MW στο Αραχναίο

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2011, 11:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αιολικό πάρκο δυναμικότητας 38MW στο Αραχναίο
Facebook Twitter Whatsapp

Την κατασκευή του αιολικού πάρκου Αραχναίο II, δυναμικότητας 38MW, στο Όρος Αραχναίο κοντά στο Ναύπλιο στην Πελοπόννησο ολοκλήρωσε Rokas Renewables, θυγατρική της Iberdrola Renovables.

Την κατασκευή του αιολικού πάρκου Αραχναίο II, δυναμικότητας 38MW, στο Όρος Αραχναίο κοντά στο Ναύπλιο στην Πελοπόννησο ολοκλήρωσε Rokas Renewables, θυγατρική της Iberdrola Renovables.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το αιολικό πάρκο βρίσκεται σήμερα σε δοκιμαστική λειτουργία, έχοντας ολοκληρώσει την περίοδο ελέγχου της λειτουργίας του, αυξάνοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας στην Ελλάδα στα 257,5 MW.

To αιολικό πάρκο Αραχναίο II διαθέτει 19 ανεμογεννήτριες τύπου Gamesa G80 & G87 δυναμικότητας 2MW έκαστη. Οι εργασίες εγκατάστασής του συμπεριλαμβάνουν την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής, μεταξύ των οποίων την κατασκευή ενός υποσταθμού και οδών πρόσβασης μήκους 12χλμ, με αποτέλεσμα την αναβάθμιση του τοπικού οδικού δικτύου και την επέκταση της υπόγειας σύνδεσης μέσης τάσης με τον υποσταθμό.

Η εγκατάσταση του αιολικού πάρκου Αραχναίο II έχει πρόσθετα πλεονεκτήματα για την κοινωνία, καθώς υπολογίζεται ότι οι τοπικοί καταναλωτές θα ωφεληθούν από συνολική μείωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης των 67.830 ευρώ ανά έτος ενώ οι τοπικές κοινωνίες θα λαμβάνουν περίπου 115.000 ευρώ ετησίως, μέσω του μηχανισμού στήριξης που προβλέπει ο νόμος. Επιπλέον, το «Πράσινο Ταμείο» της χώρας για τη χρηματοδότηση περιβαλλοντικών έργων θα ενισχυθεί με 20.350 ευρώ ετησίως ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του έργου.

Το αιολικό πάρκο Αραχναίο II αναμένεται να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 77.220 τόνους/έτος, που αντιστοιχεί στις ετήσιες εκπομπές περίπου 30.000 αυτοκινήτων μέσης κατανάλωσης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το αιολικό πάρκο που εγκατέστησε η Rokas Renewables θα παίξει ζωτικό ρόλο στις προσπάθειες της χώρας να υλοποιήσει τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της στα πλαίσια της ΕΕ και θα συνεισφέρει στα στρατηγικά της σχέδια στον τομέα της ενέργειας.

Η Rokas Renewables δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με 17 Αιολικά Πάρκα σε λειτουργία και συνολική εγκατεστημένη ισχύ 257,5 MW. Από το 2004, η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου Iberdrola Renovables.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις