ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός ''Green Contest''

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2011, 06:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός ''Green Contest''
Facebook Twitter Whatsapp

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό "Green Contest" για την ανάδειξη της "Πράσινης Οικιακής Συσκευής του Μέλλοντος", που διεξήγαγαν η Ηλεκτρονική και το WWF Ελλάς.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στον μαθητικό διαγωνισμό "Green Contest" για την ανάδειξη της "Πράσινης Οικιακής Συσκευής του Μέλλοντος", που διεξήγαγαν η Ηλεκτρονική και το WWF Ελλάς.

Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε το Νοέμβριο, απευθυνόταν σε μαθητές Γυμνασίου και είχε ως στόχο την ενίσχυση της οικολογικής τους συνείδησης και την έπαφή τους με οικολογικά υλικά και εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την "Πράσινη Οικιακή Συσκευή του Μέλλοντος", απεικονίζοντάς την είτε σε μακέτα είτε σε σχέδιο, χωρίς περιορισμούς στην τεχνοτροπία.

Συνολικά, ο διαγωνισμός, που διοργάνωσαν η Ηλεκτρονική και το WWF Ελλάς, είχε 132 συμμετοχές από τα 4 σχολεία, που συμμετείχαν στην πιλοτική του φάση. Ανάμεσα στα βραβεία συμπεριλαμβάνονταν ένας οικολογικός Projector, ένα laptop, με φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά, μία φωτογραφική μηχανή και δωροεπιταγές, με δυνατότητα αγοράς επιλεγμένων οικολογικών προϊόντων από τα καταστήματα της Ηλεκτρονικής.

Ο κ. Γιάννης Στρούτσης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Ηλεκτρονικής, δήλωσε σχετικά: "Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό για την Οικιακή Συσκευή του Μέλλοντος και το υψηλό επίπεδο των εκθεμάτων προοιωνίζουν ένα καλύτερο μέλλον, μία γενιά ικανή να περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε κάθε τέτοια προσπάθεια και φυσικά να επαναλάβουμε το διαγωνισμό, με τη συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού σχολείων. Ευχαριστούμε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τους καθηγητές για την πολύτιμη σύμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού".

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Καραβέλας, διευθυντής του WWF Ελλάς, ανέφερε: "Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών, αλλά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα, που επέφερε, μόνο ελπιδοφόρα μπορούν να χαρακτηριστούν. Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει μέσα από την τεχνολογία, αλλά, κυρίως, μέσα από τη νέα γενιά. Αυτή η γενιά μας έδειξε με εμφατικό τρόπο ότι τεχνολογία και περιβάλλον μπορούν να συμβαδίσουν, χωρίς να υστερήσει κανένα εκ των δύο".

Το σύνολο των έργων θα εκτίθενται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Art Gallery, που βρίσκεται στο κατάστημα της Ηλεκτρονικής στο Μαρούσι, μέχρι τις 20 Απριλίου.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr