ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εικαστική έκθεση για το περιβάλλον στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 16:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εικαστική έκθεση για το περιβάλλον στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Facebook Twitter Whatsapp
Μέσα από τα έργα 42 σύγχρονων καλλιτεχνών με θέμα τη φύση, το Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοδοξεί στην έκθεση με τον τίτλο «NATURA 2011» να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον.
Μέσα από τα έργα 42 σύγχρονων καλλιτεχνών με θέμα τη φύση, το Ίδρυμα Ευγενίδου φιλοδοξεί στην έκθεση με τον τίτλο «NATURA 2011» να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον. Εικόνες από δάση, θάλασσα, ζώα, ανθρώπους να κάνουν περίπατο, αλλά και εγκαταστάσεις ξεπηδούν στην πολύ προσεγμένη έκθεση, την επιμέλεια της οποίας ανέλαβε η κριτικός και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά.

Μέσα από την πολυθεματικότητα των έργων και τα πλούσια τοπία, αναλογίζεται καθένας την αρμονία της φύσης, τη θέση του στο περιβάλλον, και τη συλλογική ευθύνη όλων για την προστασία του. Η έκθεση διοργανώθηκε με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως Παγκόσμιο Έτος Δασών, και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να τιμηθεί ο ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης, ο οποίος εργάστηκε πάνω στην διερεύνηση της σχέσης του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Η Θαλασσινή Παπαδάμ, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Ευγενίδου, επισημαίνει σε έκδοση του Ιδρύματος ότι «η έκθεση NATURA έχει ως στόχο να εγείρει κυρίως ερωτήσεις για το περιβάλλον προς πάσα κατεύθυνση -κυρίως προς τον εαυτό μας- να στιγματίσει την παραβατική συμπεριφορά μας απέναντί του, αλλά και να μας καλέσει να ονειρευτούμε εκ νέου».

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.