ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένο ελάφι στην Πάρνηθα

Δημοσίευση 10 Ιουνίου 2011, 16:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένο ελάφι στην Πάρνηθα
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα μικρό αρσενικό ελάφι, καταδαγκωμένο από σκύλους, παρέλαβε, έπειτα από ειδοποίηση των υπαλλήλων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.
Ένα μικρό αρσενικό ελάφι, καταδαγκωμένο από σκύλους, παρέλαβε, έπειτα από ειδοποίηση των υπαλλήλων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ. Το ζώο βρέθηκε στην περιοχή Φλαμπούρι. Παρελήφθη και μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνιατρείο συνεργάτη της ΑΝΙΜΑ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν βρεθεί άλλα τρία μικρά, νεκρά αυτά, επίσης φαγωμένα από σκύλους. Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας συνεχίζουν να εγκαταλείπουν σκυλιά στο Δρυμό, τα οποία έχουν πλέον σχηματίσει αγέλες και λειτουργούν ως λύκοι.

Τέσσερα χρόνια μετά τη μεγάλη φωτιά, Φορέας και Δασαρχείο δεν έχουν ακόμη αντικαταστήσει το εκτροφείο που κάηκε, έτσι ώστε να περιλαμβάνει ένα χώρο πρώτων βοηθειών για τα ελάφια που βρίσκονται κάθε τόσο τραυματισμένα. Η ΑΝΙΜΑ έχει καταθέσει πρόταση από κοινού με το WWF Ελλάς για το θέμα αυτό εδώ και τρία χρόνια. Και περιμένει...

Πηγή: newsbeast.gr