ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βουλγαρία: Μνημόνιο κατανόησης για την πυρηνική ενέργεια από τις εταιρείες ΒΕΗ και Westinghouse

Δημοσίευση 14 Ιουνίου 2011, 11:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βουλγαρία: Μνημόνιο κατανόησης για την πυρηνική ενέργεια από τις εταιρείες ΒΕΗ και Westinghouse
Facebook Twitter Whatsapp
Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης, με στόχο την εξερεύνηση των ευκαιριών συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, προχώρησαν εκπρόσωποι της βουλγαρικής ενεργειακής εταιρείας Bulgarian Energy Holding (σ.σ.η εταιρεία που συντονίζει τις ενεργειακές δραστηριότητες της Βουλγαρίας) και της αμερικανικής Westinghouse Electric Company LLC.
Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης, με στόχο την εξερεύνηση των ευκαιριών συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, προχώρησαν εκπρόσωποι της βουλγαρικής ενεργειακής εταιρείας Bulgarian Energy Holding (σ.σ.η εταιρεία που συντονίζει τις ενεργειακές δραστηριότητες της Βουλγαρίας) και της αμερικανικής Westinghouse Electric Company LLC. Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε, παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Το μνημόνιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επέκταση της διάρκειας ζωής των δύο - εν λειτουργία - αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι», καθώς και την αποσυναρμολόγηση των υπόλοιπων τεσσάρων αντιδραστήρων που δεν λειτουργούν.

Σε δηλώσεις του, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι η βουλγαρική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε οι δύο αντιδραστήρες που λειτουργούν να συνεχίσουν το «έργο» τους τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.