ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Google: Φωτοβολταϊκά σε σπίτια – επένδυση «μαμουθ»

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 20:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Google: Φωτοβολταϊκά σε σπίτια – επένδυση «μαμουθ»
Facebook Twitter Whatsapp
Την εγκατάσταση οικιακών φωτοβολταϊκών σε χιλιάδες σπίτια θα χρηματοδοτήσει με 280 εκατομμύρια δολάρια η Google, σε συνεργασία την εταιρεία SolarCity.
Την εγκατάσταση οικιακών φωτοβολταϊκών σε χιλιάδες σπίτια θα χρηματοδοτήσει με 280 εκατομμύρια δολάρια η Google, σε συνεργασία την εταιρεία SolarCity. Με βάση το σχέδιο, η SolarCity εγκαθιστά φωτοβολταϊκά στις στέγες χιλιάδων οικογενειών, που αλλιώς δεν θα ήταν σε θέση να κάνουν μια τέτοια επένδυση, και οι ένοικοι καλούνται μόνο να καταβάλουν ένα χρηματικό ποσό μηνιαίως, το οποίο στην ουσία έχουν εξοικονομήσει από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της SolarCity, Lyndon Rive, «τα φωτοβολταίκά συστήματα θα ανήκουν στη Google, η οποία θα έχει μεγαλύτερο κέρδος απ’ ότι θα είχε αν άφηνε τα λεφτά στην τράπεζα».

Παράλληλα ο κ. Rive εξέφρασε την ελπίδα ότι «και άλλες εταιρείες θα θεωρήσουν τη χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών καλή επένδυση».

«Μόνο οι τράπεζες έχουν ασχοληθεί με αυτό. Τώρα που εμπλέκεται και η Google οι άλλες επιχειρήσεις θα δουν ότι πρόκειται για έξυπνη επένδυση», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2007 η Google είχε ανακοινώσει ότι τα επόμενα χρόνια θα έκανε επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε ηλιακή, αιολική ενέργεια και γεωθερμία, συμβάλλοντας στην προώθηση των ΑΠΕ.

Μετά τη συμφωνία με τη SolarCity, οι επενδύσεις της Google σε καθαρές τεχνολογίες ανέρχονται σε 680 εκατομμύρια δολάρια.Πηγή: econews.gr