ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εθελοντικό πρόγραμμα ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 17:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εθελοντικό πρόγραμμα ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας
Facebook Twitter Whatsapp
Εκστρατεία ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών στην εξοικονόμηση ενέργειας βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ σε συνεργασία με το τμήμα Ενέργειας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας.
Εκστρατεία ενημέρωσης για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών στην εξοικονόμηση ενέργειας βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΕΛΙΞ σε συνεργασία με το τμήμα Ενέργειας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Το πρόγραμμα «Door to door», που θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουλίου, πραγματοποιείται σε νοικοκυριά του δήμου Αθηναίων και στόχο έχει να καταγράψει και να ενημερώσει για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Έλληνες και Ιταλοί εθελοντές επισκέπτονται νοικοκυριά και μέσω ενός ερωτηματολογίου καταγράφουν τις συνήθειες των πολιτών σε θέματα ενεργειακής κατανάλωσης.

Μετά τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και πώς μπορεί να επιτευχθεί με απλές καθημερινές παρεμβάσεις μηδενικού κόστους.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη επίσκεψη στα νοικοκυριά, ώστε να διαπιστωθεί πόσο άλλαξαν οι καταναλωτικές τους συνήθειες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες».