ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνεργασία Κροατίας-Ουγγαρίας για τη διαχείριση υδάτινων πόρων

Δημοσίευση 20 Ιουνίου 2011, 18:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεργασία Κροατίας-Ουγγαρίας για τη διαχείριση υδάτινων πόρων
Facebook Twitter Whatsapp
Δίγλωσσο λεξικό για την προστασία του περιβάλλοντος και λεξικό φράσεων της υδάτινης οικονομίας εκδόθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης διασυνοριακού προγράμματος συνεργασίας της εταιρίας διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Κροατίας «Hrvatske vode» και της ουγγρικής Διεύθυνσης Υδάτων και Προστασίας του Περιβάλλοντος στις παραδουνάβιες περιοχές (DDKOVIZIG).
Δίγλωσσο λεξικό για την προστασία του περιβάλλοντος και λεξικό φράσεων της υδάτινης οικονομίας εκδόθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης διασυνοριακού προγράμματος συνεργασίας της εταιρίας διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Κροατίας «Hrvatske vode» και της ουγγρικής Διεύθυνσης Υδάτων και Προστασίας του Περιβάλλοντος στις παραδουνάβιες περιοχές (DDKOVIZIG). Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται σε ποσοστό 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Οργάνου Προενταξιακής Βοήθειας (IPA).

Η μακρόχρονη συνεργασία των οργανισμών διαχείρισης υδάτων της Κροατίας και της Ουγγαρίας ήταν το κίνητρο για την έκδοση του κροατικού-ουγγρικού λεξικού φράσεων και επιστημονικών όρων που θα χρησιμοποιούν οι ειδικοί στη μελλοντική τους συνεργασία, ανέφερε ο διευθυντής του στο Όσιεκ της εταιρίας «Hrvatske Vode».

Όπως σημείωσε το δίγλωσσο λεξικό περιέχει φράσεις και ορισμούς που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στους τομείς της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και προστασίας του περιβάλλοντος και η έκδοσή του θα διευκολύνει την επικοινωνία των Κροατών και Ούγγρων ειδικών στην από κοινού υλοποίηση έργων.

Το λεξικό είναι απόδειξη της πολύχρονης καλής συνεργασίας Κροατών και Ούγγρων εμπειρογνωμόνων στη διαχείριση διασυνοριακών υδάτων, ανέφερε ο διευθυντής της DDKOVIZIG, Μπέλα Γκιόργκι.

Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται σε διασυνοριακά προγράμματα το κόστος των οποίων ανέρχεται σε 3,3 εκ. ευρώ.