ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ρεύμα από τη Βουλγαρία πήρε η Ελλάδα λόγω των απεργιών της ΔΕΗ

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 13:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρεύμα από τη Βουλγαρία πήρε η Ελλάδα λόγω των απεργιών της ΔΕΗ
Facebook Twitter Whatsapp
Η Ελλάδα αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτες εισαγωγές 2.200 MW ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία τις δύο τελευταίες ημέρες, λόγω της απεργίας των εργαζομένων της ΔΕΗ.
Η Ελλάδα αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει έκτακτες εισαγωγές 2.200 MW ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία τις δύο τελευταίες ημέρες, λόγω της απεργίας των εργαζομένων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, ανακοίνωση του αρμόδιου για τη διαχείριση του ενεργειακού συστήματος της Βουλγαρίας δημόσιου οργανισμού αναφέρει τα εξής:

«Οι εξαγωγές πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της διμερούς συμφωνίας αμοιβαίας βοήθειας των αρμοδίων οργανισμών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Ο οργανισμός διαχείρισής του ενεργειακού συστήματος της Βουλγαρίας χρωστάει στον ελληνικό ομόλογο του 1250 μεγαβάτ, τα οποία η Βουλγαρία ζήτησε και έλαβε στους μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2010.

Η επιπλέον ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας, δια της εξαγωγής της οποίας η Βουλγαρία στήριξε τώρα το ενεργειακό σύστημα της Ελλάδας, θα αποκατασταθεί με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο και χρονοδιάγραμμα τη στιγμή, όταν η Βουλγαρία θα χρειάζεται ηλεκτρισμό».

Σύμφωνα με το βουλγαρικό οργανισμό, οι κανονικές εξαγωγές της Βουλγαρίας προς την Ελλάδα ανέρχονται σε 500 μεγαβάτ.