ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα για την προστασία της λίμνης Αγιάς, στα Χανιά

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2011, 16:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μέτρα για την προστασία της λίμνης Αγιάς, στα Χανιά
Facebook Twitter Whatsapp
Με ιδιαίτερη προσοχή θα γίνει κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η διαχείριση των νερών στη λίμνη της Αγιάς Χανίων, προκειμένου να μην παρουσιαστεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, το φαινόμενο ουσιαστικής αποξήρανσης της λίμνης λόγω υπεράντλησης των νερών για την άρδευση των καλλιεργειών.
Με ιδιαίτερη προσοχή θα γίνει κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η διαχείριση των νερών στη λίμνη της Αγιάς Χανίων, προκειμένου να μην παρουσιαστεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, το φαινόμενο ουσιαστικής αποξήρανσης της λίμνης λόγω υπεράντλησης των νερών για την άρδευση των καλλιεργειών. Το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή της λίμνης η οποία βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000.

Κατά την επίσκεψη έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε η στάθμη του νερού της λίμνης να διατηρηθεί σταθερή και να προστατευθεί ο υγροβιότοπος.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι για την εξασφάλιση σε νερό των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της περιοχής, προκειμένου να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα των προηγούμενων ετών.

Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες από τον κ. Βουλγαράκη στις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν την εξέλιξη στο νερό της λίμνης και να εφαρμόσουν τα μέτρα όταν αυτά κριθούν αναγκαία.