ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκδηλώσεις στο στρατόπεδο «Καψάλη» στα Γιαννιτσά για το Περιβάλλον

Δημοσίευση 23 Ιουνίου 2011, 12:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εκδηλώσεις στο στρατόπεδο «Καψάλη» στα Γιαννιτσά για το Περιβάλλον
Facebook Twitter Whatsapp
Την μετατροπή του στρατοπέδου «Καψάλη» σε έναν πνεύμονα πρασίνου επιθυμούν οι κάτοικοι των Γιαννιτσών, μετά την υπόσχεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, για απόδοση ολόκληρης της έκτασης στο δήμο Πέλλας.
Την μετατροπή του στρατοπέδου «Καψάλη» σε έναν πνεύμονα πρασίνου επιθυμούν οι κάτοικοι των Γιαννιτσών, μετά την υπόσχεση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, για απόδοση ολόκληρης της έκτασης στο δήμο Πέλλας. Στο πλαίσιο αυτό, το Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον - Γιαννιτσά διοργανώνει το Σάββατο, 25 Ιουνίου, εκδηλώσεις για το κοινό μέσα στο στρατόπεδο, ζητώντας παράλληλα από τη δημοτική αρχή να εκπονήσει το συντομότερο δυνατό μια ολοκληρωμένη μελέτη για την αξιοποίηση των συνολικά 92 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 10 το πρωί, αφιερωμένες στα παιδιά. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στα οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στο στρατόπεδο, ενώ για το βράδυ έχει προγραμματιστεί συναυλία. Επιπλέον, όλη την ημέρα θα λειτουργεί χαριστικό παζάρι όπου οι πολίτες των Γιαννιτσών θα μπορούν να ανταλλάξουν ρούχα, μικροαντικείμενα και βιβλία.

«Θέλουμε να βάλουμε τους κατοίκους μέσα στο στρατόπεδο. Επιθυμούμε να δημιουργηθεί χώρος υψηλού πρασίνου, που τόσο λείπει από την πόλη των Γιαννιτσών, και να αξιοποιηθούν τα αρχαιολογικά μνημεία που υπάρχουν στο στρατόπεδο, τα οθωμανικά λουτρά και το τζαμί. Να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα κτίρια και σε αυτά να στεγάσουν τα καλλιτεχνικά τμήματα του δήμου», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το μέλος του Δικτύου Πολιτών για το Περιβάλλον στα Γιαννιτσά, Δήμητρα Μεσεμανώλη.

Παράλληλα, οι κάτοικοι ζητούν να δοθούν στο δήμο και οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Φιλιππάκου», που πρόσφατα μετεγκαταστάθηκε.