ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κρήτη: Mέτρα για την προστασία της λίμνης Αγιάς

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2011, 17:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κρήτη: Mέτρα για την προστασία της λίμνης Αγιάς
Facebook Twitter Whatsapp
Με ιδιαίτερη προσοχή θα γίνει κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η διαχείριση των νερών στη λίμνη της Αγιάς Χανίων, προκειμένου να μην παρουσιαστεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, το φαινόμενο ουσιαστικής αποξήρανσης της λίμνης λόγω υπεράντλησης των νερών για την άρδευση των καλλιεργειών.
Με ιδιαίτερη προσοχή θα γίνει κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο η διαχείριση των νερών στη λίμνη της Αγιάς Χανίων, προκειμένου να μην παρουσιαστεί, όπως τα προηγούμενα χρόνια, το φαινόμενο ουσιαστικής αποξήρανσης της λίμνης λόγω υπεράντλησης των νερών για την άρδευση των καλλιεργειών. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρωί της Τετάρτης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή της λίμνης η οποία βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής Natura 2000, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά την επίσκεψη έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε η στάθμη του νερού της λίμνης να διατηρηθεί σταθερή και να προστατευθεί ο υγροβιότοπος.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τρόποι για την εξασφάλιση σε νερό των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) της περιοχής, προκειμένου να μην παρουσιαστούν τα προβλήματα των προηγούμενων ετών.
Πηγή: econews.gr