ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λάρισα: Πρόγραμμα κομποστοποίησης απορριμμάτων

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 17:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λάρισα: Πρόγραμμα κομποστοποίησης απορριμμάτων
Facebook Twitter Whatsapp
Πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη διαχείριση οικιακών απορριμμάτων ξεκινά στη Λάρισα, στο πλαίσιο πειραματικής προσπάθειας, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλων του Πηνειού».
Πρωτοποριακό πρόγραμμα για τη διαχείριση οικιακών απορριμμάτων ξεκινά στη Λάρισα, στο πλαίσιο πειραματικής προσπάθειας, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Φίλων του Πηνειού». Ειδικότερα, σήμερα παραδίδονται 50 οικιακοί κάδοι κομποστοποίησης σε αντίστοιχα νοικοκυριά, τα οποία για τους επόμενους 18 μήνες θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα του οποίου θα αξιολογηθούν με την ολοκλήρωση του.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση οργανικά οικιακά απορρίμματα αποτελούν περίπου το 40 με 60%του συνόλου των απορριμμάτων που παράγουμε σπίτι μας. Από αυτά το 70% περίπου είναι κομποστοποιήσιμα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε δια της μεθόδου αυτής να μειώσουμε το σύνολο των οικιακών απορριμμάτων μας κατά 35% περίπου.

Η κομποστοποίηση είναι μια εύκολη μέθοδος με ποικίλα οφέλη, μεταξύ των οποίων ο περιορισμός της ρύπανσης του εδάφους. Παράλληλα, συμβάλλει στην αποφυγή του ευτροφισμού των νερών, στην γονιμότητα του εδάφους και στην προστασία του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.Πηγή: newsbomb.gr