ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σάμος: Oλοκληρώθηκε ο καθαρισμός του βυθού στον όρμο Μαραθοκάμπου

Δημοσίευση 27 Ιουνίου 2011, 17:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σάμος: Oλοκληρώθηκε ο καθαρισμός του βυθού στον όρμο Μαραθοκάμπου
Facebook Twitter Whatsapp
Την Κυριακή 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Καθαρισμός Βυθού και Παραλίας στον Όρμο Μαραθοκάμπου από το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου.
Την Κυριακή 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Καθαρισμός Βυθού και Παραλίας στον Όρμο Μαραθοκάμπου από το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου. Ο καθαρισμός άρχισε στις 10:00πμ και ολοκληρώθηκε στις 14:00μμ.

Δεκατέσσερις δύτες καθάρισαν το βυθό του λιμανιού από ρόδες, συσκευασίες φαγητού, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, πεταμένα δίχτυα, σχοινιά, πεταμένο εξοπλισμό σκαφών, είδη ψαρέματος, ρουχισμό, πλαστικούς και μεταλλικούς σωλήνες και πλαστικές βάρκες.

Ανασύρθηκαν δε η μεγαλύτερη μπαταρία που έχει ποτέ βρει στο βυθό ο Συλλόγος Αυτοδυτών Σάμου, 50 κιλών και το μεγαλύτερο ελαστικό 700 κιλών.

Στο καθαρισμό συνέβαλαν καθοριστικά με προσωπική εργασία και υλικοτεχνική υποστήριξη: Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Όρμου Μαραθοκάμπου ‘Ο Άγιος Νικόλαος’, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Περιφέρειας Μαραθοκάμπου ‘Το Αγκίστρι’, η Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου και ο Δήμος Σάμου.

Παράλληλα, κάτοικοι του Όρμου, μαζί με παραθεριστές και εθελοντές της ΜΚΟ Αρχιπέλαγος καθάρισαν όλη τη παραλία, ενώ βοήθησαν τους δύτες από τη προκυμαία στην ανέλκυση των σκουπιδιών.

Η σχολή καταδύσεων Aegeanscuba του Κυρίου Αγαμέμνων Αγγελετόπουλου διέθεσε δωρεάν καταδυτικό εξοπλισμό σε όσους χρειάζονταν για να μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Η εταιρεία Samos Cruises είχε διαθέσει αφιλοκερδώς τα σκάφη της για τη μετάβαση των δυτών και του εξοπλισμού από τη Μαρίνα της Σάμου στον Όρμο, όμως αυτό δε κατέστη δυνατό λόγω των ισχυρών ανέμων.

Τέλος, ήταν η πρώτη συνεργασία του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου και μπήκαν οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες και κοινές δράσεις.

Η συνεχιζόμενη αυτή δράση του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου έχει ως σκοπό την αποφόρτιση του βυθού και των ακτών μας από σκουπίδια, την εκπαίδευση, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης που έχει ο καθένας μας με το θαλάσσιο κόσμο.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου συνεχάρη τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έμπρακτα αντιδρούν στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της θάλασσας μας.

Πηγή: econews.gr