ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σερβία: Άρχισε η κατασκευή του πρώτου φωτοβολταϊκού πάρκου

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 11:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σερβία: Άρχισε η κατασκευή του πρώτου φωτοβολταϊκού πάρκου
Facebook Twitter Whatsapp
Η Σερβία ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου σταθμού παραγωγής ηλιακής ενέργειας, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί από την τοπική ασφαλιστική εταιρεία Dunav και την σερβική Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Elektroprivreda Srbije (EPS), μετέδωσε το πρακτορείο Beta.
Η Σερβία ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου σταθμού παραγωγής ηλιακής ενέργειας, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί από την τοπική ασφαλιστική εταιρεία Dunav και την σερβική Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Elektroprivreda Srbije (EPS), μετέδωσε το πρακτορείο Beta. Ο σταθμός, ο οποίος θα έχει ισχύ 5 MW, θα κατασκευαστεί στο όρος Ζλάτιμπορ, περίπου 220 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βελιγραδίου. Το κόστος των εργασιών ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Μίλαν Σταμάτοβιτς, δήμαρχος της πόλης Καγιετίνα, δήλωσε ότι στο όρος Ζλάτιμπορ οι 250 ημέρες το χρόνο είναι ηλιόλουστες και άρα πρόκειται για μία ιδανική τοποθεσία.

Ο διευθυντής της EPS, Ντράγκομιρ Μάρκοβιτς, ανέφερε ότι η εταιρεία θα επενδύσει στα επόμενα χρόνια 45 εκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας.