ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σαρκοζί: Eπενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στα πυρηνικά

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 17:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαρκοζί: Eπενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στα πυρηνικά
Facebook Twitter Whatsapp
Επενδύσεις-μαμούθ ύψους 1 δισ. ευρώ στην πυρηνική ενέργεια ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, παραβλέποντας τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα.
Επενδύσεις-μαμούθ ύψους 1 δισ. ευρώ στην πυρηνική ενέργεια ανακοίνωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, παραβλέποντας τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα. Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, μεγάλο μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για την έρευνα πάνω στην πυρηνική ασφάλεια.

«Πρόκειται να δώσουμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ στο πυρηνικό πρόγραμμα του μέλλοντος, κυρίως στην τεχνολογία των αντιδραστήρων τέταρτης γενιάς» δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου.

Η Γαλλία έχει μεγάλη… παράδοση στην πυρηνική ενέργεια. Η γαλλική εταιρία Areva αναπτύσσει τέταρτης γενιάς πυρηνικούς αντιδραστήρες, ενώ το 80% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρισμό καλύπτονται από την πυρηνική ενέργεια.

Ο Σαρκοζί σημείωσε η χώρα του θα παραμείνει «πιστή» στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 1,35 δισ. ευρώ σε αυτόν τον τομέα.
Πηγή: energypress.gr