ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

S.O.S εκπέμπει η Αφρική λόγω ξηρασίας

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 19:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
S.O.S εκπέμπει η Αφρική λόγω ξηρασίας
Facebook Twitter Whatsapp
Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων εξήντα ετών στο Κέρας της Αφρικής και έχουν ανάγκη από έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου σε ορισμένες περιοχές να αντιμετωπίσουν ακόμη και την πείνα, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.
Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων εξήντα ετών στο Κέρας της Αφρικής και έχουν ανάγκη από έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια προκειμένου σε ορισμένες περιοχές να αντιμετωπίσουν ακόμη και την πείνα, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. "Δύο διαδοχικές περίοδοι με ελάχιστη βροχή οδήγησαν σε ένα από τα πιο ξηρά έτη από το 1950- 1951 σε πολλές περιοχές με βοσκοτόπια" δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Μπιρς, τονίζοντας ότι "μέχρι το 2012 δεν υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης".

"Δεν έχουμε δει τέτοια ξηρασία εδώ και 60 χρόνια" σημείωσε, εξηγώντας ότι η έλλειψη της βροχής έχει προκαλέσει "μία σημαντική διατροφική κρίση στην περιοχή".

"Σε πολλές περιοχές, μπορούμε να μιλάμε για πείνα" δήλωσε ακόμη η εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι η Κένυα, η Αιθιοπία και η Σομαλία είναι οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο.

Επιπλέον, η κ. Μπιρς επεσήμανε ότι η αύξηση των τιμών των τροφίμων στην περιοχή έχει επηρεάσει ακόμη και τα μέσα νοικοκυριά.


Πηγή: protothema.gr