ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δημοπρασία διάθεσης δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων

Δημοσίευση 30 Ιουνίου 2011, 12:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δημοπρασία διάθεσης δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων
Facebook Twitter Whatsapp
Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, αλλά και στο στόχο για την πράσινη ανάπτυξη, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αφορμή την πρώτη τακτική δημοπρασία διάθεσης δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων.
Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, αλλά και στο στόχο για την πράσινη ανάπτυξη, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αφορμή την πρώτη τακτική δημοπρασία διάθεσης δικαιωμάτων εκπομπής αερίων ρύπων. Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη δημοπρασία γίνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και όχι σε ξένη αγορά, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο θεσμό του Χ.Α, σε μία περίοδο που η εμπιστοσύνη στους θεσμούς είναι σημαντική, όπως σημείωσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σ. Λαζαρίδης, τόνισε ότι ευελπιστεί το Χρημαστιστήριο Αθηνών να αποκτήσει τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία για τη δημιουργία μίας μόνιμης αγοράς στην Ελλάδα, η οποία όμως θα μπορεί να επεκταθεί και να εξυπηρετεί και τις περιφερειακές αγορές.