ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην Ινδία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ασίας

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2011, 13:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στην Ινδία το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ασίας
Facebook Twitter Whatsapp
Το Γκουτζαράτ, μια από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της Ινδίας, θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο ολόκληρης της Ασίας, ισχύος 500 μεγαβάτ. Το σχετικό έργο αναμένεται να στοιχίσει 1,8 δισ. δολάρια και το έχουν αναλάβει οι εταιρείες GMR και Lanco, οι οποίες πιστεύουν ότι θα συμβάλει στην ενεργειακή ενδυνάμωση της επαρχίας αυτής.
Το Γκουτζαράτ, μια από τις πιο ανεπτυγμένες περιοχές της Ινδίας, θα φιλοξενήσει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο ολόκληρης της Ασίας, ισχύος 500 μεγαβάτ. Το σχετικό έργο αναμένεται να στοιχίσει 1,8 δισ. δολάρια και το έχουν αναλάβει οι εταιρείες GMR και Lanco, οι οποίες πιστεύουν ότι θα συμβάλει στην ενεργειακή ενδυνάμωση της επαρχίας αυτής. Το τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο ανήκει στον προγραμματισμό της τοπικής κυβέρνησης που στοχεύει στην εγκατάσταση 1.000 ηλιακών μεγαβάτ ως το 2012 και 3.000 ως το 2014. Συνολικά, η έκταση που θα καλύψει το πάρκο φτάνει τα 2.000 εκτάρια σε μια περιοχή που δεν χρησιμοποιείται για καλλιέργειες.

Τέλος, οι τοπικές αρχές υπέγραψαν συμφωνία με το Clinton Climate Initiative, ώστε να αποτελέσει τεχνικό σύμβουλο για το έργο


Πηγή: neaenergeia.gr