ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προσωρινή άδεια λειτουργίας για τον ΧΥΤΑ Ιωαννίνων

Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2011, 12:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προσωρινή άδεια λειτουργίας για τον ΧΥΤΑ Ιωαννίνων
Facebook Twitter Whatsapp
Η Περιφέρεια Ηπείρου προχωρά σε ενέργειες για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Η Περιφέρεια Ηπείρου προχωρά σε ενέργειες για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», η απάντηση του κ. Καχριμάνη στις ερωτήσεις των κατοίκων του Ελληνικού,  οι οποίοι ζητούσαν διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, ήταν ότι «η θέση της Περιφέρειας είναι υπέρ της λειτουργίας του ΧΥΤΑ», ενώ ανακοίνωσε τη λειτουργία του έργου για 4-5 χρόνια.

Η Περιφέρεια Ηπείρου σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «η διοίκηση της Περιφέρειας θα σεβαστεί απόλυτα τη νομιμότητα και τις, ως τώρα, αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Βάσει αυτών θα προχωρήσει στην έκδοση της προσωρινής άδειας λειτουργίας. Αν υπάρξει αρνητική απόφαση από την εκδίκαση της κύριας προσφυγής στο ΣτΕ, τότε θα επανεξετάσει τον σχεδιασμό».

Ανέφερε δε πως «η διοίκηση της Περιφέρειας είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της ΕΕ για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, καθώς το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο».

Επίσης, τονίζει πως «το χρονικό όριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ορίζεται από τις νομικές δεσμεύσεις που υπάρχουν και όχι από τις πολιτικές δεσμεύσεις που είχαν ή έχουν αναληφθεί».

 Πηγή: econews.gr