ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην Πολωνία για το θέμα του περιβάλλοντος

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2011, 12:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στην Πολωνία για το θέμα του περιβάλλοντος
Facebook Twitter Whatsapp
Στο Sopot της Πολωνίας βρίσκεται ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να εκπροσωπήσει την χώρα μας στις συνεδριάσεις του άτυπου Συμβουλίου Περιβάλλοντος που είναι το πρώτο Συμβούλιο της Πολωνικής Προεδρίας και ξεκίνησε χθες, Κυριακή 10 Ιουλίου, μέχρι και την Τρίτη 12 Ιουλίου, στο Sopot της Πολωνίας.
Στο Sopot της Πολωνίας βρίσκεται ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να εκπροσωπήσει την χώρα μας στις συνεδριάσεις του άτυπου Συμβουλίου Περιβάλλοντος που είναι το πρώτο Συμβούλιο της Πολωνικής Προεδρίας και ξεκίνησε χθες, Κυριακή 10 Ιουλίου, μέχρι και την Τρίτη 12 Ιουλίου, στο Sopot της Πολωνίας. Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στο άτυπο Συμβούλιο, είναι τα εξής:

- Συμβολή στην αξιολόγηση του 6ου Προγράμματος Δράσης για το Περιβάλλον (6th Environment Action Programme-EAP) με στόχο την ανάδειξη βασικών δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι το 2020. Η συζήτηση αφορά σε μια ανασκόπηση του 6ου EAP και τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η αναθεώρηση του Προγράμματος Δράσης της ΕΕ για το Περιβάλλον που λήγει το επόμενο έτος (22 Ιουλίου 2002 ως 21 Ιουλίου 2012).

- Αποδοτικότητα Πόρων: Το θέμα της Αποδοτικότητας των Πόρων σχετίζεται με την Βιώσιμη Παραγωγή και Κατανάλωση (Sustainable Production and Consumption -SPC) που είναι εξαιρετικά σημαντικό αλλά και κεντρική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

- Κλιματική αλλαγή: Πώς θα εφαρμοστούν αποτελεσματικές εθνικές στρατηγικές για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καθώς και ποια πρέπει να είναι η διαπραγματευτική στρατηγική, για να καταστεί επιτυχής η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών UNFCCC - COP 17 στο Durban Νοτίου Αφρικής (αρχές Δεκεμβρίου 2011).























Πηγή: energypress.gr