ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΥΠΕΚΑ: Πρόσκληση για εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2011, 19:24 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΥΠΕΚΑ: Πρόσκληση για εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών
Facebook Twitter Whatsapp
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών απηύθυνε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για εκπαίδευση ενεργειακών επιθεωρητών απηύθυνε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η εκπαίδευση αφορά θέματα κτιρίων, λεβήτων - εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού. Στόχος του υπουργείου είναι να συσταθεί το συντομότερο το οριστικό μητρώο μόνιμων ενεργειακών επιθεωρητών. Οι ενεργειακοί επιθεωρητές έχουν την ευθύνη έκδοσης των ενεργειακών πιστοποιητικών με τα οποία τα κτίρια κατατάσσονται σε βαθμίδες ενεργειακής κατανάλωσης. Η έκδοση πιστοποιητικού είναι υποχρεωτική από την αρχή του έτους για τα κτίρια ή διαμερίσματα που μεταβιβάζονται ενώ από το 2012 θα επεκταθεί και στις μισθώσεις. Ως τώρα η αγορά λειτουργεί με προσωρινό μητρώο ενεργειακών επιθεωρητών.

Το περιεχόμενο και οι όροι διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και η εξεταστική διαδικασία θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα εκδοθεί άμεσα.


Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr