ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μαραθώνας: «Γαλάζιες σημαίες» για δέκατη χρονιά

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2011, 16:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μαραθώνας: «Γαλάζιες σημαίες» για δέκατη χρονιά
Facebook Twitter Whatsapp
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βράβευσε τη Μπρεξίζα Νέας Μάκρης και το «Καράβι» Σχοινιά για τις καθαρές θάλασσες, τη φυσική ομορφιά και την οργάνωση των ακτών τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βράβευσε τη Μπρεξίζα Νέας Μάκρης και το «Καράβι» Σχοινιά για τις καθαρές θάλασσες, τη φυσική ομορφιά και την οργάνωση των ακτών τους. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο Μαραθώνος για τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της περιοχής σε υψηλά επίπεδα και την εξασφάλιση προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών ενός όμορφου, καθαρού και ανθρώπινου περιβάλλοντος ήταν πολύ φυσικό και φέτος να επιστεγαστούν με μια ακόμα διεθνή αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Φέτος, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια, η «Γαλάζια Σημαία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κυματίζει στις παραλίες Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη και «Καράβι» στο Σχοινιά ως έμβλημα των πεντακάθαρων νερών τους και των πεντακάθαρων και οργανωμένων ακτών τους.

Σημειώνεται ότι η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό ίσως περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του.

Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται τα 29 συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

Στις προθέσεις και τον προγραμματισμό του Δήμου είναι η ανάδειξη και ένταξη στο Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες της Ευρώπης» και άλλων ακτών του νέου διευρυμένου Δήμου Μαραθώνος.

«Η βράβευση αυτή είναι μια ακόμα αναγνώριση της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο Δήμο μας πάνω στον ευαίσθητο τομέα του Περιβάλλοντος. Αναμφίβολα αυτό αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό και για την πόλη μας και για τον τουρισμό μας» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος σχετικά με την νέα βράβευση του Δήμου Μαραθώνος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή: econews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr