ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νεκρό αρκουδάκι σε τροχαίο

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 12:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νεκρό αρκουδάκι σε τροχαίο
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα μικρό αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις οκτώ μηνών και βάρους περίπου 15 κιλών, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο, κοντά στο συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Ένα μικρό αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας μόλις οκτώ μηνών και βάρους περίπου 15 κιλών, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο, κοντά στο συνοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, τους τελευταίους μήνες υπήρξε εμφάνιση αρκούδας με δύο μικρά αρκουδάκια στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκτιμούν ότι το ένα από τα δύο αρκουδάκια είναι αυτό που έπεσε θύμα τροχαίου.

Από τις αρχές του 2011, έχουν θανατωθεί συνολικά τέσσερις αρκούδες από τροχαίο ατύχημα. Ως βασικά αίτια των τροχαίων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρουν την ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου και την απουσία ή ελλιπή διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα.

Κατά την περίοδο του θέρους οι αρκούδες, εξαιτίας της υποβάθμισης των βιοτόπων και προκειμένου να τραφούν, πλησιάζουν καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές, οπότε συχνά διασχίζουν αυτοκινητόδρομους, διατρέχοντας τον κίνδυνο να παρασυρθούν από αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr