ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΗΕ: Τρόφιμα και φάρμακα στα θύματα ξηρασίας στη Σομαλία

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 14:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΟΗΕ: Τρόφιμα και φάρμακα στα θύματα ξηρασίας στη Σομαλία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι άνθρωποι του προγράμματος σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχουν ήδη ναυλώσει αεροσκάφη ώστε να πραγματοποιήσουν ρίψεις τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού στην πρωτεύουσα της  χώρας Μογκαντίσου για την στήριξη των ντόπιων που επλήγησαν από την τελευταία περίοδο έντονης ξηρασίας.
Οι άνθρωποι του προγράμματος σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχουν ήδη ναυλώσει αεροσκάφη ώστε να πραγματοποιήσουν ρίψεις τροφίμων και ιατροφαρμακευτικού υλικού στην πρωτεύουσα της  χώρας Μογκαντίσου για την στήριξη των ντόπιων που επλήγησαν από την τελευταία περίοδο έντονης ξηρασίας. Η ξηρασία επηρέασε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής στο Κέρας της Αφρικής.

Εκπρόσωπος του Οργανισμού δήλωσε πως ελπίζουν τα αεροπλάνα να είναι έτοιμα αργότερα σήμερα Τετάρτη.

Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει μέρες μια και οι αρμόδιοι έχουν συλλέξει μεγάλη ποσότητα τροφίμων και φαρμάκων και τα αεροπλάνα θα απογειώνονται από το Ναϊρόμπι.

Περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι στη Σομαλία-περίπου το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της χώρας- βρίσκονται στα όρια λιμού εξαιτίας μίας εκ των χειρότερων ξηρασιών των τελευταίων 60 ετών. Σε επίσης δεινή θέση βρίσκονται το Τζιμπουτί, η Αιθιοπία, η Κένυα και η Ουγκάντα και συνολικά 12 εκατομμύρια ανθρώπους να χρήζουν άμεσης στήριξης.

Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη προωθήσει 400 τόνους τροφίμων στις επίμαχες περιοχές.Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr