ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Λουκέτο» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας

Δημοσίευση 29 Ιουλίου 2011, 19:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Λουκέτο» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας
Facebook Twitter Whatsapp
Συνολικά, 10 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας, ανάμεσά τους και αυτό της Ξάνθης κλείνουν από την επόμενη σχολική χρονιά.
Συνολικά, 10 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας, ανάμεσά τους και αυτό της Ξάνθης κλείνουν από την επόμενη σχολική χρονιά. Με έγγραφο της Αναπληρώτριας Υπουργού Φώφης Γεννηματά, που απεστάλη στις 22 Ιουλίου, αποφασίζεται η αναστολή λειτουργίας «λόγω οργανωτικών αδυναμιών», όπως αναφέρεται για τα ΚΠΕ Βιστωνίδας Ξάνθης, Ποροϊων Σερρών, Βάμου Χανίων, Πεταλουδών Ρόδου, Σικυωνιών Κορινθίας, Βαθέως Σάμου, Ιθάκης Κεφαλληνίας, Σφακιωτών Λευκάδος, Φιλιατών Θεσπρωτίας, Φιλιπιάδος Πρεβέζης ενώ Το ΚΠΕ Κορθίου Άνδρου παύει να είναι Συντονιστικό και συμμετέχει στην Συμβουλευτική Επιτροπή ΚΠΕ Αττικής.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη για το Κέντρο που λειτουργούσε επί χρόνια στο Σέλινο στερεί από την εκπαίδευση της περιοχής σημαντικές ευκαιρίες εκπαίδευσης και ευισθητοποίησης των μαθητών της περιοχής, στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα στερεί από την κοινωνία μια σημαντική δομή για την ανάδειξη και προστασία των υγροβιοτόπων της Ξάνθης.

Όπως είναι λογικό, η απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, σε όλη τη χώρα, όπως και στην Ξάνθη, ενώ άγνωστα παραμένουν τα περιθώρια ανάκλησης της εν λόγω απόφασης.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr