ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Mνημεία» οι αιωνόβιοι πλάτανοι της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2011, 18:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Mνημεία» οι αιωνόβιοι πλάτανοι της Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp
«Ταυτότητα» θα αποκτήσουν σύντομα οι γιγάντιοι, υπεραιωνόβιοι, πλάτανοι που βρίσκονται στην πλατεία Λευκού Πύργου και στην πλατεία Ναυαρίνου, καθώς και τα δέντρα της Λεωφόρου Νίκης, στη Θεσσαλονίκη.
«Ταυτότητα» θα αποκτήσουν σύντομα οι γιγάντιοι, υπεραιωνόβιοι, πλάτανοι που βρίσκονται στην πλατεία Λευκού Πύργου και στην πλατεία Ναυαρίνου, καθώς και τα δέντρα της Λεωφόρου Νίκης, στη Θεσσαλονίκη. Όλα θα ενταχθούν στο μητρώο μνημειακών δέντρων που θα δημιουργήσει η διοίκηση του κεντρικού δήμου.

Ο μεγάλος πλάτανος που βρίσκεται απέναντι από το Λευκό Πύργο συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής, ενώ περίπου ίδιας ηλικίας είναι και αυτός με τον στραβό κορμό στην πλατεία Ναυαρίνου.

Στο σύνολό τους, τα δέντρα αυτά χαρακτηρίζονται ως μνημειακά και πρόκειται να πάρουν θέση στο μητρώο που δημιουργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ αλλά και το Σύλλογο Γεωπόνων Μακεδονίας - Θράκης.

Πρόσφατα συστάθηκε στο δήμο Θεσσαλονίκης ομάδα εργασίας που έχει ως στόχο την καταγραφή των δέντρων αυτών και την προστασία τους.

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr