ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δόθηκε η άδεια για το δεύτερο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2011, 17:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δόθηκε η άδεια για το δεύτερο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp
"Πράσινο" φως άναψε χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στο δεύτερο μεγαλύτερο σε ισχύ φωτοβολταικό πάρκο που σχεδιάζεται να γίνει στην Ελλάδα, μετά από το έργο της ΔΕΗ στην Κοζάνη.
"Πράσινο" φως άναψε χθες η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) στο δεύτερο μεγαλύτερο σε ισχύ φωτοβολταικό πάρκο που σχεδιάζεται να γίνει στην Ελλάδα, μετά από το έργο της ΔΕΗ στην Κοζάνη. Στη χθεσινή της συνεδρίαση η ολομέλεια της Αρχής ενέκρινε την αίτηση της EEN Hellas, 100% θυγατρική του γαλλικού κολοσσού EDF Energies Nouvelles, που αφορά στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 70 MWp κοντά στη Σκάλα Λακωνίας.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε έκταση 1.500 στρεμμάτων, έχει προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από την EEN Hellas.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο που εγκρίνεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, καθώς το έργο ττης ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη έχει άδεια 50 MWp, ενώ το σχέδιο- μαμούθ της Κοζάνης, έχει μεν ισχύ 200 MWp αλλά δεν έχει λάβει ακόμη άδεια παραγωγής.

Σημειώνεται ότι το Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς, ολοκληρώθηκε η σύνδεση φωτοβολταϊκού σταθμού εγκατεστημένης ισχύος 6MWp στη Σκάλα Λακωνίας που επίσης κατασκευάστηκε από την EEN Hellas. Η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα, που ξεπερνούν συνολικά σε παραγωγή τα 1000 MW. Από αυτά, βρίσκονται σήμερα σε λειτουργία επτά αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 167,35 MW και ο φωτοβολταϊκός σταθμός των 6MWp στη Λακωνία, ενώ έχει εξασφαλίσει άδειες παραγωγής για περισσότερα από 450MW.

πηγή: energypress.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr