ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αρνούνται οι κάτοικοι νησιών να βάλουν φωτοβολταϊκά στις στέγες

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2011, 11:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αρνούνται οι κάτοικοι νησιών να βάλουν φωτοβολταϊκά στις στέγες
Facebook Twitter Whatsapp
Αναξιοποίητη έχουν αφήσει τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες σπιτιών περίπου τα 6 στα 10 Ελληνικά νησιά.
Αναξιοποίητη έχουν αφήσει τη δυνατότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες σπιτιών περίπου τα 6 στα 10 Ελληνικά νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 58 μη διασυνδεδεμένα στο δίκτυο της ΔΕΗ νησιά που βρίσκονται στο Αιγαίο (συν τους Ωθονιούς), στα 37 δεν έχει εγκατασταθεί ούτε ένα κιλοβάτ από φωτοβολταϊκά σε στέγες σπιτιών σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ.

Από τα 37 νησιά στα οποία δεν υπάρχει μέχρι τώρα εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες, τα δίκτυα για τα 17 εμφανίζονται κορεσμένα στον πίνακα της ΔΕΗ και πρόκειται για τα νησιά Αμοργό, Αρκοί Αστυπάλαια Γαύδος, Δήλος, Κάλυμνος Κάρπαθος, Κάσος, Κρήτη, Κύθνος, Λέσβος Λήμνος, Μαράθι, Σάμος, Σίφνος, Σκύρος και Σχοινούσα.

Στους Λειψούς το Μαράθι , τη Μεγίστη, την Ιο, την Κάσο, την Κίμωλο το Κουφονήσι, τη Θυρασιά, τη Θύμαινα, τον Αγιο Ευστράτιο (αν και ονομάζεται το πράσινο νησί), το Αγαθονήσι, την Αμοργό, την Ανάφη, τα Αντικύθηρα, την Αντίπαρο, τους Αρκούς, τη Γαύδο το Γυαλί, τη Δήλο, τη Δονούσα,την Ερεικούσα, τη Νίσυρο, τους Ωθονιούς, τη Σύμη τη Σχοινούσα, την Τέλενδο,τη Φολέγανδρο, τους Φούρνους, τη Χάλκη, τα Ψαρά, την Ψέριμο και τις Οινούσες ούτε υπάρχουν εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά ούτε υπάρχει κατατεθειμένο ενδιαφέρον για μελλοντική εγκατάσταση.

Σε νησιά όπου στο δίκτυο υπάρχει διαθεσιμότητα, καταγράφεται σημαντική ανταπόκριση, ακόμη και σε νησιά της άγονης γραμμής, ενώ συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη ΔΕΗ, έχουν εγκατασταθεί 10,242 μεγαβατ και έχουν κατατεθεί αιτήσεις για ακόμη 28,76 μεγαβάτ.

Έτσι στην Κρήτη -που είναι η πρωταθλήτρια των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών σε στέγες - έχουν εγκατασταθεί περίπου 7.000 κιλοβάτ και έχουν γίνει αιτήσεις για 27.000 κιλοβατ.

Στη Λέσβο που επίσης είναι κορεσμένο το δίκτυο έχουν εγκατασταθεί 17 κιλοβάτ και έχουν γίνει αιτήσεις για 180,στη Σάμο, τη Λήμνο, την Κάρπαθο και την Αστυπάλαια, που το δίκτυο εμφανίζεται κορεσμένο, ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί κανένα φωτοβολταϊκό, αλλά υπάρχουν αιτήσεις για 483 κιλοβάτ, 111 κιλοβάτ, 59 κιλοβάτ και 5 κιλοβάτ αντίστοιχα.Πηγή: real.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr