ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου από αγωγό της Shell στη Βόρεια Θάλασσα

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2011, 12:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου από αγωγό της Shell στη Βόρεια Θάλασσα
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πετρελαϊκός όμιλος Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η διαρροή στη Βόρεια Θάλασσα πετρελαίου από αγωγό της, ο οποίος έχει υποστεί ρήγμα, ωστόσο η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει τώρα είναι μικρότερη.
Ο πετρελαϊκός όμιλος Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η διαρροή στη Βόρεια Θάλασσα πετρελαίου από αγωγό της, ο οποίος έχει υποστεί ρήγμα, ωστόσο η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει τώρα είναι μικρότερη. «Η ποσότητα πετρελαίου που διαρρέει έχει μειωθεί στα περίπου δυο βαρέλια την ημέρα», δήλωσε στο ραδιοσταθμό του BBC, ο Γκλεν Σέιλι, τεχνικός διευθυντής των επιχειρήσεων εξόρυξης της Shell στην Ευρώπη.

Το Ρόιτερς αποκάλυψε το Σάββατο ότι η διαρροή του πετρελαίου από τον αγωγό που συνδέεται με την πλατφόρμα εξόρυξης Γκάνετ που ανήκει στη Shell και στην Exxon Mobil Corp και η οποία βρίσκεται 180χλμ ανοιχτά του λιμανιού Αμπερντίν, της Σκωτίας, είχε αρχίσει δυο ημέρες πριν το αποκαλύψουν οι αρχές ή η εταιρεία.

Ο Σέιλι δικαιολόγησε την αρχική σιωπή του πετρελαϊκού ομίλου λέγοντας ότι η διαρροή εντοπίσθηκε σε περίπλοκη υποθαλάσσια υποδομή.

Η εταιρεία δεν είναι μέχρι στιγμής σε θέση ανακοινώσει πότε θα σταματήσει η διαρροή.

Η Shell ανακοίνωσε ότι περίπου 216 τόννοι πετρελαίου που ισοδυναμούν με 1.300 βαρέλια, έχουν διαρρεύσει στη Βόρεια Θάλασσα, αλλά ότι η ποσότητα του πετρελαίου που διαρρέει μειώθηκε μετά το σφράγισμα ενός φρέατος.

Ο Σέιλι δήλωσε ότι η Shell πιστεύει ότι το πετρέλαιο που έχει διαρρεύσει δεν θα φθάσει στις ακτές.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr