ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νορβηγία: Η μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου παγκοσμίως

Δημοσίευση 17 Αυγούστου 2011, 13:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νορβηγία: Η μεγαλύτερη ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου παγκοσμίως
Facebook Twitter Whatsapp
Διπλάσια των αρχικών εκτιμήσεων εκτιμώνται τα πετρελαϊκά αποθέματα του νέου κοιτάσματος «Aldous Major South» που ανακάλυψε η νορβηγική Statoil στη Βόρεια Θάλασσα.
Διπλάσια των αρχικών εκτιμήσεων εκτιμώνται τα πετρελαϊκά αποθέματα του νέου κοιτάσματος «Aldous Major South» που ανακάλυψε η νορβηγική Statoil στη Βόρεια Θάλασσα. Το κοίτασμα περιέχει το ισοδύναμο 400 με 800 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 200-400 εκατομμύρια βαρέλια. Επιπλέον, η Statoil επιβεβαίωσε ότι το Aldous Major South συνδέεται με το κοίτασμα Avaldsnes που εντοπίστηκε πρόσφατα στη Βόρειο Θάλασσα, σχηματίζοντας ένα «γιγαντιαίο» κοίτασμα, το οποίο περιέχει από 500 εκατομμύρια έως 1,2 δισεκατομμύρια βαρέλια αντλήσιμου πετρελαίου.

Τα κοιτάσματα Aldous και Avaldsnes βρέθηκαν ανοιχτά της μικρής νήσου Ούτσιρα της Νορβηγίας, η οποία «έχει να δει ανάλογη ανακάλυψη από τα μέσα της δεκαετίας του 1980», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Statoil αρμόδιο για θέματα εξερεύνησης Τιμ Ντόντσον.

«Πρόκειται πιθανότατα για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη πετρελαίου παγκοσμίως το 2011» και ένα από τα 10 σημαντικότερα κοιτάσματα που έχουν βρεθεί ποτέ στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα.

Πηγή: energypress.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr