ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυξήθηκε κατά 15% η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2011, 07:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυξήθηκε κατά 15% η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου
Facebook Twitter Whatsapp
Κατά 15% αυξήθηκε η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, σύμφωνα με έκθεση του Βραζιλιάνικου Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE).
Κατά 15% αυξήθηκε η αποψίλωση των δασών του Αμαζονίου της Βραζιλίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, σύμφωνα με έκθεση του Βραζιλιάνικου Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE). Το ποσοστό αποψίλωσης της φετινής χρονιάς, είναι το μισό σε σύγκριση με αυτό, της αντίστοιχης περιόδου (για την ακρίβεια οι μετρήσεις αφορούν στον Ιούλιο), πριν από ένα χρόνο.

Η σημαντική προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την αποψίλωση των δασών, που είχε αυξηθεί απότομα τον Απρίλιο, δεν απέδωσε ιδιαίτερα, καθώς 477 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έγιναν καπνός, εκ των οποίων τα 406 μόνο στο Μάτο Γκρόσο, πολιτεία της δυτικής Βραζιλίας, όπου εκτρέφονται βοοειδή, αλλά παράγεται και μεγάλη ποσότητα σόγιας.

Η Βραζιλιάνα υπουργός Περιβάλλοντος, Ιζαμπέλα Τεϊξέϊρα, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, που είχε γίνει στην Κοπεγχάγη το 2009, η Βραζιλία είχε δεσμευθεί να μειώσει την καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου κατά 80%, έως το 2020.

   

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr