ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΥΠΕΚΑ: Σχέδιο προώθησης των «καθαρών» οχημάτων

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2011, 13:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΥΠΕΚΑ: Σχέδιο προώθησης των «καθαρών» οχημάτων
Facebook Twitter Whatsapp
Την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας φέρεται να μελετά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.
Την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας φέρεται να μελετά το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day. Το ΥΠΕΚΑ πρόκειται να δρομολογήσει την εκπόνηση business plan για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, αλλά και “δέσμη” κινήτρων για τη διείσδυση των ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά.

Το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ αφορά τόσο τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσο και τα υβριδικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τις σχετικές προτάσεις ανέλαβε να επεξεργαστεί ειδική επιτροπή που συνέστησε για τον λόγο αυτόν ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου με πρόεδρο τον Ευάγγελο Διαλυνά, καθηγητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, ενώ συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτρικών Οχημάτων, τον ΣΕΒ, την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και στελέχη του ΥΠΕΚΑ.

Η επιτροπή πρόκειται, σύμφωνα με το euro2day, να αναλύσει τη διεθνή εμπειρία και τάσεις του κλάδου, να ποσοτικοποιήσει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από τη διάδοση αυτού του “καθαρού” τρόπου μετακίνησης, να εντοπίσει πόρους χρηματοδότησης και να διερευνήσει το πιθανό εύρος συμμετοχής της εγχώριας παραγωγικής βάσης στο εγχείρημα.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο περιβαλλοντικά φιλικός χαρακτήρας των ηλεκτρικών οχημάτων εξαρτάται εν πολλοίς από το πόσο “καθαρό” είναι το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα κίνησης: αν δηλαδή εξαρτάται από το λιγνίτη όπως στη χώρας μας ή από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.


Πηγή: econews.gr