ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για δημιουργία εναλλακτικού πάρκου

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 16:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θεσσαλονίκη: Πρόταση για δημιουργία εναλλακτικού πάρκου
Facebook Twitter Whatsapp
Σε συζήτηση με το δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να μετατραπεί ο ζωολογικής κήπος στο Σέιχ- Σου σε εναλλακτικό πάρκο βρίσκεται η περιβαλλοντική εταιρία για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος "Αρκτούρος".
Σε συζήτηση με το δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να μετατραπεί ο ζωολογικής κήπος στο Σέιχ- Σου σε εναλλακτικό πάρκο βρίσκεται η περιβαλλοντική εταιρία για τη διατήρηση της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος "Αρκτούρος". Ήδη, σύμφωνα με τον διευθυντή του "Αρκτούρος", Λάζαρο Γεωργιάδη, έχει γίνει πρόταση για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των άγριων ζώων σε αστικούς ζωολογικούς κήπους σε συνεργασία με άλλους φορείς σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Στο πλαίσιο αυτό, ζητήσαμε τη μετατροπή του ζωολογικού κήπου σε εναλλακτικό πάρκο οικόσιτων ζώων ή σε κέντρο περίθαλψης ζώων που δεν υπάρχει ανάλογο στη βόρεια Ελλάδα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Γεωργιάδης.

 Μάλιστα, ο "Αρκτούρος" έχει προτείνει να μεταφερθούν τα άγρια ζώα του ζωολογικού κήπου στις εγκαταστάσεις του προκειμένου να αξιοποιηθεί διαφορετικά ο χώρος του Σέιχ- Σου.

«Στην ουσία μιλάμε για 2 αρκούδες, 5 λύκους και 2 αλεπούδες», εξήγησε.