ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Πράσινα» ηλεκτρικά ποδήλατα αλλάζουν τις μετακινήσεις

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2012, 19:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Πράσινα» ηλεκτρικά ποδήλατα αλλάζουν τις μετακινήσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Τους δρόμους αναμένεται να κατακλύσουν σε λίγα χρόνια τα «πράσινα» ηλεκτρικά ποδήλατα.
Τους δρόμους αναμένεται να κατακλύσουν σε λίγα χρόνια τα «πράσινα» ηλεκτρικά ποδήλατα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ανάγκη για φυσική άσκηση στρέφει όλο και περισσότερους ανθρώπους στο ποδήλατο, μια από τις καλύτερες λύσεις για οικολογική αλλά και οικονομική μετακίνηση.

Το πρόβλημα είναι δεν μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν το κλασικό αυτό μέσο για να διανύσουν μεγάλες ή δύσκολες αποστάσεις, λόγω ηλικίας ή κακής φυσικής κατάστασης.

Τη λύση έρχεται να δώσει το ηλεκτρικό ποδήλατο, που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά και σε ένα χρόνο αναμένεται να σαρώσει τους δρόμους μεγάλων πόλεων.

Το ηλεκτρικό ποδήλατο μοιάζει με τα συμβατικά, η διαφορά ωστόσο έγκειται στο ότι διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου.

Ο κινητήρας δεν αντικαθιστά τη δύναμη του πεντάλ, απλά την αυξάνει, ξεκουράζοντας τον αναβάτη στις μακρινές και δύσκολες διαδρομές.

Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν προορίζονται για «τεμπέληδες», που βαριούνται να κάνουν πεντάλ.
Στην πραγματικότητα, η άσκηση σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι σταθερή και  συνεχής, με τη διαφορά ότι η καρδιά κουράζεται λιγότερο στις ανηφόρες.

Όπως επισημαίνουν οι κατασκευαστές ηλεκτρικών ποδηλάτων, στην πλειοψηφία τους οι αγοραστές είναι άνθρωποι άνω των 50 ετών που έχουν χάσει τη φόρμα τους, όμως λατρεύουν το ποδήλατο σαν τα μικρά παιδιά!


πηγή: econews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr