ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αυξημένη η παράνομη υλοτομία στον βόρειο Έβρο

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2012, 15:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αυξημένη η παράνομη υλοτομία στον βόρειο Έβρο
Facebook Twitter Whatsapp
Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας στην περιοχή του β. Έβρου, σύμφωνα με τα στοιχεία του δασαρχείου Διδυμοτείχου που έχει την ευθύνη ελέγχου της περιοχής, συνολικής έκτασης δύο εκατομμυρίων στρεμμάτων, περίπου.  
Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα περιστατικά παράνομης υλοτομίας στην περιοχή του β. Έβρου, σύμφωνα με τα στοιχεία του δασαρχείου Διδυμοτείχου που έχει την ευθύνη ελέγχου της περιοχής, συνολικής έκτασης δύο εκατομμυρίων στρεμμάτων, περίπου.   Το αυξημένο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης, που οδήγησε μεγάλο αριθμό πολιτών να στραφεί στα καυσόξυλα, σε συνδυασμό με την οικονομική πίεση που υφίστανται τα νοικοκυριά και τον περιορισμό των εισαγωγών ξύλου από τη γειτονική Βουλγαρία, συνέβαλαν στην αύξηση της παράνομης υλοτομίας, που απειλεί τον δασικό πλούτο της περιοχής.   

Ήδη το δασαρχείο Διδυμοτείχου εξέδωσε διάταξη, με 5ετή ισχύ, με την οποία ρυθμίζεται ο τρόπος υλοτόμησης αλλά και διακίνησης, είτε πρόκειται για οικιακή χρήση είτε για εμπόριο. Η διάταξη προβλέπει την κατάθεση αίτησης για υλοτομία από κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ περιλαμβάνει συγκεκριμένες απαγορεύσεις, οι παραβάτες των οποίων διώκονται σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι και διατάξεις.


πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr