ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Mεγάλη αύξηση των τραυματισμένων αρπακτικών πουλιών

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2012, 17:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Mεγάλη αύξηση των τραυματισμένων αρπακτικών πουλιών
Facebook Twitter Whatsapp
Με άγρια ζώα γέμισε τη χρονιά που πέρασε το Κέντρο Περίθαλψης του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, στα Καλύβια Αττικής. Η εισαγωγή άγριων ζώων σημείωσε αύξηση 24%: εισήχθησαν 1.927 άγρια ζώα, έναντι 1.552 το 2010.  
Με άγρια ζώα γέμισε τη χρονιά που πέρασε το Κέντρο Περίθαλψης του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, στα Καλύβια Αττικής. Η εισαγωγή άγριων ζώων σημείωσε αύξηση 24%: εισήχθησαν 1.927 άγρια ζώα, έναντι 1.552 το 2010.   Τα ζώα προέρχονται τόσο από την Αττική, όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα και τα περισσότερα έχουν δεχτεί πυροβολισμό, έχουν πέσει θύματα δηλητηρίασης ή έμειναν ορφανά.  

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στα στρουθιόμορφα (σπουργίτια, χελιδόνια, κοκκινολαίμηδες, κοτσύφια και άλλα) που προέρχονται από αστικές περιοχές. Επίσης αυξήθηκε από 84% σε 91% το ποσοστό των αρπακτικών που δέχτηκαν πυροβολισμό.  

Αλεπούδες, σκαντζόχοιροι, χελώνες, φίδια, ελάφια, πουλιά όλων των ειδών και άλλα ζώα φιλοξενούνται στο κέντρο της ΑΝΙΜΑ, μέχρι να μπορέσουν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr