ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έτοιμο το πρώτο υβριδικό πλοίο

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2012, 18:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έτοιμο το πρώτο υβριδικό πλοίο
Facebook Twitter Whatsapp
Το πρώτο υβριδικό πλοίο θα είναι πολύ σύντομα πραγματικότητα, καθώς αυτή τη στιγμή τοποθετείται ένα υβριδικό σύστημα μπαταρίας για αποθήκευση ενέργειας στο πλοίο εφοδιασμού Viking Lady.  
Το πρώτο υβριδικό πλοίο θα είναι πολύ σύντομα πραγματικότητα, καθώς αυτή τη στιγμή τοποθετείται ένα υβριδικό σύστημα μπαταρίας για αποθήκευση ενέργειας στο πλοίο εφοδιασμού Viking Lady.   Μόλις οι εργασίες ολοκληρωθούν η λειτουργία της μηχανής αναμένεται να «ελαφρυνθεί» και να γίνει οικονομικά αποδοτικότερη, ενώ παράλληλα θα μειωθούν οι εκπομπές ρύπων.  

Το ηλικίας τριών ετών Viking Lady τροφοδοτείται από υγροποιημένο αέριο και είναι το πρώτο εμπορικό πλοίο εξοπλισμένο με κυψέλη καυσίμου για τη λειτουργία του συστήματος προώθησης.  

Με την τοποθέτηση του συστήματος μπαταρίας το πλοίο θα λειτουργήσει όπως τα υβριδικά αυτοκίνητα με τη διαφορά ότι τόσο η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είναι τηρουμένων των αναλογιών υψηλότερη όσο και η απόσβεση της επένδυσης από την εξοικονόμηση καυσίμου πολύ ταχύτερη σε σύγκριση με τα κοινά οχήματα.

 

Πηγή: econews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr