ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επιδρομή από ακρίδες στη Λήμνο

Δημοσίευση 11 Μαΐου 2012, 14:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιδρομή από ακρίδες στη Λήμνο
Facebook Twitter Whatsapp
Κατακλυσμένος από ακρίδες είναι τους δύο τελευταίους μήνες ο Άη Στράτης, κυρίως στο νότιο και δυτικό τμήμα, με τη δημοτική αρχή να σπεύδει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα πριν αυτό εξαπλωθεί σε όλο το νησί και δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη χλωρίδα.  
Κατακλυσμένος από ακρίδες είναι τους δύο τελευταίους μήνες ο Άη Στράτης, κυρίως στο νότιο και δυτικό τμήμα, με τη δημοτική αρχή να σπεύδει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα πριν αυτό εξαπλωθεί σε όλο το νησί και δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη χλωρίδα.   Ήδη τις προηγούμενες ημέρες, κλιμάκιο γεωπόνων του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου επισκέφτηκε το νησί, όπου διαπίστωσε την κρισιμότητα του προβλήματος.   

Για την αντιμετώπισή του χρειάζεται να γίνουν ψεκασμοί, αλλά με οικολογικά σκευάσματα, καθώς το νησί είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Natura και απαγορεύονται οι ψεκασμοί με συμβατικά άλλα φάρμακα.  

Οι περιοχές οι οποίες έχουν «χτυπηθεί» από τις ακρίδες είναι κυρίως βοσκότοποι και προξενούν μεγάλες ζημιές στη χλωρίδα με αποτέλεσμα τα άλλα ζώα να μην βρίσκουν τροφή να βοσκήσουν.   

Επιδρομές ακρίδων είχε «ζήσει» ο 'Αη Στράτης και πριν από πολλά χρόνια, λίγο μετά τον πόλεμο και μέχρι τη δεκαετία του ΄60. Έκτοτε είχαν εξαφανιστεί, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους πέρσι, σε μικρότερο όμως βαθμό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις