ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επιχείρηση επανένταξης δελφινιού στο φυσικό του περιβάλλον στη Σάμο

Δημοσίευση 15 Μαΐου 2012, 12:49 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιχείρηση επανένταξης δελφινιού στο φυσικό του περιβάλλον στη Σάμο
Facebook Twitter Whatsapp
Ολόκληρη επιχείρηση έστησαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιων ερευνών «Αρχιπέλαγος» σε συνεργασία και με άλλους συναδέλφους τους από την Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Τουρκία προκειμένου να βοηθήσουν ένα ρινοδέλφινο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.  
Ολόκληρη επιχείρηση έστησαν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Θαλάσσιων ερευνών «Αρχιπέλαγος» σε συνεργασία και με άλλους συναδέλφους τους από την Αμερική, την Ευρώπη αλλά και την Τουρκία προκειμένου να βοηθήσουν ένα ρινοδέλφινο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.   Το ρινοδέλφινο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο κόλπο της πόλεως Σάμου και άμεσα ειδοποιήθηκε το «Αρχιπέλαγος» το οποίο με επικεφαλής τον Βασίλη Κουρούτο και άλλους θαλάσσιους βιολόγους μεταξύ αυτών και ο Τζεφ Φόστερ που συμμετείχε στην επανένταξη του διάσημου δελφινιού Γουίλυ, έστησαν ένα παρατηρητήριο προκειμένου να ελέγχουν τις κινήσεις του δελφινιού και να σχεδιάσουν την απομάκρυνσή του από τον κόλπο.  

Το δελφίνι μαζί με άλλο ένα αρσενικό ζούσαν επί σειρά ετών σε δελφινάριο στα απέναντι τουρκικά παράλια και έχουν αφεθεί ελεύθερα με ειδικούς ραδιοπομπούς για να ελέγχονται οι διαδρομές τους . Το δεύτερο δελφίνι βρίσκεται κάπου κοντά στην θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου .  

Η επιχείρηση θα διαρκέσει όσο διάστημα χρειαστεί για να επιστρέψει το δελφίνι στο φυσικό του περιβάλλον και μέχρι τότε οι ειδικοί ζητούν να μην πλησιάζει κανείς στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr