ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τι αναμένει ο κλάδος των ΑΠΕ από την προεδρία Γιουκέρ

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2014, 11:14 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2014, 11:17
Τι αναμένει ο κλάδος των ΑΠΕ από την προεδρία Γιουκέρ
Facebook Twitter Whatsapp

Αισιόδοξος ότι η Προεδρία του Γιουνκέρ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για τον τομέα των ΑΠΕ, είναι ο Stefan De Haan.

Αισιόδοξος ότι η Προεδρία του Γιουνκέρ θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από ό,τι έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είναι ο Stefan De Haan, αναλυτής της αγοράς ηλιακής ενέργειας, μέλος της ερευνητικής ομάδας της IHS.

Σύμφωνα με τον De Haan, ο Γιουνκέρ φαίνεται να είναι ουσιαστικά περισσότερο υπέρ των ΑΠΕ σε σχέση με τον Μπαρόζο. Εκτίμησε παράλληλα ότι ο Γιουνκέρ θα είναι ένας «ισχυρός Πρόεδρος», κάτι το οποίο ,  σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις του για το ζήτημα, αποτελεί μία καταρχήν καλή είδηση για τον κλάδο.

Αισιόδοξος γενικά και από τη βιομηχανία των ΑΠΕ είναι και ο νέος CEO της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιομηχανίας Φωτοβολταϊκών (EPIA), James Watson, ο οποίος τονίζει ότι ο Γιουνκέρ θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα αυξηθεί το μερίδιο των ΑΠΕ στην Ευρώπη.

Καλεί παράλληλα τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν να στηρίξει πιο φιλόδοξους στόχους για τις ΑΠΕ.

Όπως τονίζει ο Watson, εάν οι δεσμεύσεις του Γιούνκερ είναι πραγματικές, θα πρέπει να υιοθετήσει δεσμευτικό στόχο για τουλάχιστον 35% συμμετοχή των ΑΠΕ στην Ευρώπη μέχρι το 2030.