ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ικανοποίηση της Κύπρου για τη συμφωνία με το Ισραήλ για το φυσικό αέριο

Δημοσίευση 15 Αυγούστου 2015, 05:01 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2015, 19:33
Ικανοποίηση της Κύπρου για τη συμφωνία με το Ισραήλ για το φυσικό αέριο
Facebook Twitter Whatsapp

Ως θετική εξέλιξη και για την Κύπρο χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης τη συμφωνία μεταξύ της ισραηλινής κυβέρνησης και της κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχει η αμερικανική εταιρεία Noble, και η ισραηλινή Delek.

Ως θετική εξέλιξη και για την Κύπρο χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης τη συμφωνία μεταξύ της ισραηλινής κυβέρνησης και της κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχει η αμερικανική εταιρεία Noble, και η ισραηλινή Delek.

Η Νoble έχει και το πλειοψηφικό πακέτο στο κυπριακό οικόπεδο «Αφροδίτη».

Υποδεικνύοντας πως το κοίτασμα απέχει μόνο 70 χιλιόμετρα από τα ισραηλινά κοιτάσματα, ο κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι μια ταυτόχρονη ανάπτυξη των κυπριακών και των ισραηλινών κοιτασμάτων θα φέρει σημαντικές εξοικονομήσεις και αύξηση των κερδών της Κύπρου.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης διαβεβαίωσε ότι οι σχεδιασμοί ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη» προχωρούν με γοργούς ρυθμούς από πλευράς Κυβέρνησης, τόσο με την κήρυξη της εμπορευσιμότητας του τεμαχίου όσο και με την κατάθεση του σχεδίου ανάπτυξής του και χαρακτήρισε λαϊκισμούς τις όποιες αμφισβητήσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr