current views are: 11

13 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:15

Η «Ήρα» αποκαλύπτει τα μυστικά του πλανήτη Δία – Νέες φανταστικές εικόνες

Το διαστημικό σκάφος “Juno” (Ήρα) έκανε και πάλι το θαύμα του

Δημοσίευση 14:15’

Το διαστημικό σκάφος “Juno” (Ήρα) έκανε και πάλι το θαύμα του

Το διαστημικό σκάφος “Juno” (Ήρα) έκανε και πάλι το θαύμα του και η NASA με περηφάνεια παρουσίασε νέες φωτογραφίες από τον πλανήτη Δία.

Στις εκπληκτικές φωτογραφίες αποκαλύπτεται μια μάζα από σύννεφα, που στροβιλίζονται σε μια τεράστια καταιγίδα πάνω από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη.

Η εντυπωσιακή εικόνα καταγράφηκε στις 24 Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της NASA.

Το διαστημικό σκάφος απείχε 33.115 χλμ. από τις κορυφές των σύννεφων στο «String of Pearls» – μία από τις οκτώ τεράστιες θύελλες του πλανήτη – όταν καταγράφηκε η εικόνα. Τα δεδομένα από το διαστημικό σκάφος και οι εικόνες επεξεργάστηκαν από τους επιστήμονες Gerald Eichstädt και Seán Doran.

Πριν δημοσιευτούν οι εικόνες υφίστανται επεξεργασία καθώς το σκάφος βγάζει φωτογραφίες με κόκκινα, πράσινα, μπλε και υπέρυθρα φίλτρα.

Το διαστημικό σκάφος «Ήρα» μπήκε με επιτυχία στην τροχιά του Δία τον Ιούλιο του 2016, πέντε χρόνια μετά την αναχώρηση του από τη Γη. Εκτός από τη λήψη εικόνων, η «Ήρα» είναι επίσης εξοπλισμένη με αισθητήρες για να διερευνήσει το μαγνητικό πεδίο και την ατμόσφαιρα του Δία, ενώ στόχος της NASA είναι να ανακαλύψει τα μυστικά του μυστηριώδους πλανήτη.

*Με πληροφορίες από independent.co.uk


σχετικα αρθρα