ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2011, 17:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μέτρα για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας
Facebook Twitter Whatsapp

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την προστασία και αξιοποίηση της λίμνης Βεγορίτιδας πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Βεγορίτιδας, στην Άρνισσα.

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την προστασία και αξιοποίηση της λίμνης Βεγορίτιδας πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο Βεγορίτιδας, στην Άρνισσα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ανοιχτή συζήτηση και θίχτηκε το σύνολο σχεδόν των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Βεγορίτιδα, ενώ ακούστηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις για την αποτελεσματική προστασία και αξιοποίηση της λίμνης.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν να τεθούν οι σημαντικότεροι στόχοι για την προστασία και αξιοποίηση της λίμνης Βεγορίτιδας και της ευρύτερης περιοχής, που είναι:

- Η ολοκλήρωση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, που εκπονείται σε συνεργασία των Δήμων Έδεσσας και Αμυνταίου,

- Να υλοποιηθεί ο σταθμός βιολογικού καθαρισμού της Άρνισσας, για την χρηματοδότηση του οποίου εκκρεμεί σχετικό αίτημα του Δήμου Έδεσσας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

- Να υλοποιηθεί μελέτη για τη χάραξη της όχθιας και παρόχθιας ζώνης της λίμνης Βεγορίτιδας και

- Να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία πλωτής εξέδρας ελλιμενισμού αλιευτικών και τουριστικών σκαφών στην Άρνισσα.

Στους παραπάνω στόχους συμφώνησε το σύνολο των φορέων και πολιτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ως των σημαντικότερων που αφορούν την αποτελεσματικότερη περιβαλλοντική προστασία της λίμνης, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.Πηγή: econews.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr