Σπανακό-ρυζο… αλλιώτικα και νόστιμα
Σπανακό-ρυζο… αλλιώτικα και νόστιμα
Δημοσίευση 03:39’
Υλικά
- 1 ½ κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι κρεμμυδόπουλα ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένα
- 1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο (εάν μας αρέσει η γεύση του)
- 100 γρ. λάδι
- 70 γρ. κουκουνάρι(προαιρετικά)
- Αλάτι-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε ευμεγέθη κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδόπουλο, τον άνιθο, το κουκουνάρι και το φινόκιο (εάν το χρησιμοποιήσουμε) και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα όπου έχουμε κάψει το λάδι και σωτάρουμε επί 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σπανάκι και σωτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Έχοντας σχεδόν τελειώσει βάζουμε μια κουταλιά βούτυρο για να ενισχύσουμε την γεύση και την υφή του φαγητού, ανακατεύουμε και σε 1 λεπτό το κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει να βράσει μπόλικο αλατισμένο νερό και όταν πάρει βράση ρίχνουμε 300 γρ. ρύζι καρολίνα και βράζουμε για 12 λεπτά περίπου. Δοκιμάζοντας εάν είναι βρασμένο το σουρώνουμε. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο ένα μπολ ρυζιού ,ρίχνουμε από πάνω σος από το σπανάκι και περιμετρικά βάζουμε το σπανάκι. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καλή όρεξη!!!!
Παύλος Φάκαλος
ολες οι ειδησεις
- Βουλή: Βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ Δένδια με Κατρίνη και Ξανθόπουλο – «Η Δικαιοσύνη να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν»
- Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων στη βόρεια Συρία
- «Αδιάκριτος» επιβάτης φωτογράφισε τον Αλέξη Τσίπρα σε πτήση – Το rebranding που μελετούσε στο αεροπλάνο
- Φλώρινα: Οι στάσεις λεωφορείων γέμισαν με έργα τέχνης (Φωτό)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr